Dutch Bargain LAB ROOM

Official Licensed DB LAB ROOM

Als 1 van de 10 biercafe’s in Nederland zijn wij een DB LAB ROOM. Dutch Bargain levert bij deze LAB ROOMS hun meest exclusieve bieren die ze brouwen in zeer kleine oplages. Ze brouwen deze bieren in hun eigen Brewpub in batches van ongeveer 250 – 300 liter. Elk LAB ROOM krijgt 1 fust en ze houden de rest zelf voor hun eigen Brewpub.

DB gaat z’n best doen om elke maand een brouwsel rond te sturen, maar dit doen ze alleen als de inspiratie voor een vernieuwend recept er is en dit wordt uitgewerkt naar een kwaliteitsbier waar zij zelf tevreden over zijn. Mocht het bier na brouwen niet aan hun eigen eisen en wensen voldoen, sturen ze het niet op. Een aantal recepten ligt al klaar om verder uitgewerkt te worden. Ze staan uiteraard altijd open voor inspiratie voor nieuwe recepten.  

DB ziet ons als een soort extern proeflokaal / taproom die exclusieve beschikking krijgt over DB LAB BREWS (bieren uit eigen Brewpub). Wij krijgen van DB de titel ‘DB LAB ROOM’. De LAB BREWS die wij ontvangen heeft DB nog nooit eerder gebrouwen. Wij krijgen dus elke maand een bier wat nog nooit iemand heeft gehad en buiten de 10 LAB ROOMS niemand zal krijgen. Wat zij graag terug zien, is een deskundig oordeel over deze bieren van jullie. Op die manier helpen jullie DB met een stukje productontwikkeling. De absolute knallers halen wij eruit en maken kans om na finetuning, eventueel aan de hand van jullie feedback, de markt op te komen.

De 10 Dutch Bargain LAB ROOMS zijn:
1. De Beyerd – Breda
2. Biercafé Kandinsky – Tilburg
3. Tapperij Het Veulen – Den Bosch
4. Biercafé ’t Locomotiefke – Bergen op Zoom
5. Lemmy’s Bier- en Whiskycafé – Leiden
6. ’t Proeflokaal – Delft
7. Biercafé De Vliegende Hollander – Middelburg 
8. Biercafé de Barbier – Hilversum
9. ’t Kont van het Paard – Brielle
10. Bierproeflokaal In de Wildeman – Amsterdam

Geniet ervan en laat ons weten wat jullie ervan vinden!

Bier: #LB1901
Stijl: Juicy Pale Ale Alc vol: 4,2%
EBC: 11
IBU: 10